Gyógytorna, Fizikoterápia

Gyógytorna, Fizioterápia 

Gyógytornászunk és sportfizioterapeutánk különböző problémák (pl: tartáshiba, gerincbántalmak, stabilizációs funkciók optimalizálása) felmerülése esetén várja Önt segítségnyújtásával.

Gyógytornászunk Búzási Bea mögött több évtizedes tapasztalat áll, mellyel várja Önöket új rendelőhelyén. 1990 - ben szerzett diplomát majd a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Fizioterápiás Tanszékén mesterképzést tanult. 

Manuálterápiás végzettségét norvég oktatók által szervezett iskolában szerezte. Sok posztgraduális képzésen vett rész, annak érdekében, hogy mindig a legmodernebb kezelési eljárásokat tanulhassa és alkalmazhassa a terápiában. 

Pályáját a Sportkórházban kezdte, majd több magán-egészségügyi intézményben is dolgozott. Nemzetközi tapasztalatokat sportszövetségnél szerzett. Hosszú ideig foglalkozott egy nagyon neves magyar sportklub több sportágából érkezett sportolóival, játékosaival. 

 • Tartáshibák korrekciója
 • Gerincbántalmak kezelése (porckorong rendellenességek, lumbágó, gerincsérv hatékony kezelése) kiújulás esélyének a csökkentése prevenciós módszerekkel
 • Egyénre szabott speciális mozgásterápia
 • Ergonómiai és életmód tanácsadás
 • A gyógyulás folyamatának a figyelembevételével mozgásprogram összeállítás
 • Fájdalomcsillapítás
 • Gyulladáscsökkentés
 • Stabilizációs funkciók optimalizálása (egyensúly, helyzetérzékekés / propriocepció fejlesztése, esésmegelőzés)
 • Végtagok húzódás, zúzódás. törés utáni kezelése
 • Sportsérülések azonnali ellátása, tanácsadás - flossing, kineziotape
 • Fdm fasciakezelés
 • Betegedukáció

Egy Innováció - a SIS

A technológia a nagy intenzitású elektromágneses mezőn alapul,amely befolyással van az emberi szövetekre. Terápiás hatásai a fájdalomcsillapítás, gyulladáscsökkentés, anyagcsere fokozás mellett a csonttörés gyógyulás, izomrelaxáció és az ízületi mobilizáció.

150 herzes frekvencián 2,5 tesla intenzitással működik. 

A SIS terápia bármilyen intenzitású fájdalomnál alkalmazható. 

Mivel a SIS a neuromuszkuláris szövetet célozza meg, a vázizomrendszer és az idegrendszer krónikus és akut fájdalommal járó kórállapotainak a kezelésére alkalmazható. 

A kezelés három különböző fájdalom kontroll - elméletén alapul, melyek mindegyikével eltérő a frekvenciaspektrum. 

Adott beállítások mellett a mágneses mező és az izom közötti kölcsönhatás kedvező izom - összehúzódáshoz vezet. Az ízület körüli izmok ismétlődő összehúzódásával felszabadítható a beszűkült ízület. 

Csonttöréses esetekben a SIS már a kezdetektől javasolt a helyi vérkeringés és szöveti anyagcsere javítása miatt. 

Nagyfrekvenciás stimulációjával hatékonyan csökkenti az izomfeszülést, így spasztikus rendellenességek kezelésére is alkalmazható. 

A kezelés ezért azonnali enyhüléshez vezet, akár krónikus akár akut stádiumban. 

Miért csúcstechnológiás?

Mivel egyedi és nagy intenzitású elektromágneses mezőt alkalmaz. 

Az elektromágneses mező, amelyet az applikátorba helyezett tekercs indukál, kölcsönhatásba lép az emberi szervezettel, és depolarizálja a neuromuszkuláris szövetet. 

A kiválasztott stimulációs frekvenciától és elektromágnesesmező - intenzitástól függően fájdalomcsillapítás, a beszűkült ízület felszabadítása, a csonttörés - gyógyulás támogatása, illetve izomrelaxáció vagy izomerősítés érhető el.  

Lökéshullám terápia

Sérülések, váll-, könyök-, (pl: kiváló teniszkönyökre), csípő - és térd körüli fájdalmak, sarkantyú, talpfájdalom kezelésére javasolt. A lökéshullám csillapítja a fájdalmat, csökkenti a gyulladást és beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait, mechanizmusát. 

A lökéshullám terápia műtéti beavatkozás nélkül, a test öngyógyító mechanizmusainak aktiválásán alapuló gyógymód a krónikus mozgásszervi problémákra. 

A kezelés során semmilyen gyógyszert nem használunk, így a nem kívánatos mellékhatásoktól sem kell tartani. 

A lökéshullám gyorsítja a regenerációt, stimulálja az új sejteket, javítja a vér - és nyirokkeringést. Lazítja az izmokat, kötőszöveteket. Segít a meszes lerakódások oldásában, valamint csökkenti a fájdalmat és segít a mobilitás visszaállításában. 

A kezelések után a páciensek több, mint 80% - a számolt be a fájdalom enyhüléséről, akár megszűnéséről. 

Lökéshullám terápiával nem csak a panaszok csökkenését, hanem huzamosabb ideig tartó akár végleges gyógyulást is sikerül elérni.